Chec cu nuci si vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 439 vizualizari

 

O mare, dar mareeee bunatate, va invit cu drag sa probati reteta!
 Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 75 gr. nuca macinata
  • o canita de nuci curatate
  • 225 gr. zahar
  • vanilie( mai multa, extract, zahar vanilat, de bourbon, de care aveti)
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 180 gr. faina
  • 1lingurita praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si vanilie:

Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare.


Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita).


Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus, faina si praful de copt si la final, incorporam restul de spuma de albus prin invaluire.


Intr-o forma de chec tapetata cu pergament, punem aluatul, adaugam bucatile de nuci si introducem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Eu l-am tinut la 180 de grade C, timp de 30 de minute, dupa care am redus temperatura la 170 de grade C, l-am acoperit cu foaie de copt si l-am mai lasat inca 30 de minute, in total a stat o ora la cuptor.


Checul l-am feliat, numai dupa ce s-a racit complet.


E un deliciu!


Daca doriti, puteti sa-l pudrati cu zahar pudra vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

17.01.2017, 22:45

Multumesc...a iesit minunat...m-am topit dupa el! Te pup scumpo!

Panacris 1

19.01.2017, 09:39

RuxyRux 1

19.01.2017, 10:02

Cristina, te imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort inima