Cornulete albe

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 15855 vizualizari

 

Tot ninge afara,asa ca le-am albit sa fiu in ton cu vremea.Reteta am luat-o de la Bucataresele Vesele,ca tot imi e draga mie veselia.....

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • rahat pentru umplut
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 138
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete albe:

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o foaie cam de un deget grosime si apoi cu un pahar cu diametrul de 5 cm decupam .Fiecare bucata decupata o intindem cu sucitorul si apoi asezam rahaul,rasucim si dam forma de cornulet.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit,5 min la foc iute apoi reducem temperatura la minim pana devin rumene.Se scot din cuptor si se tavalesc cat sunt fierbinti prin zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete albe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Constelatialeu 1

07.04.2015, 07:30

Valurito,portia ta e la Buni....

mihaelar63 1

08.04.2015, 18:14

Faina reteta . Asa le prepara si mama mea , cu untura

tanyapatap 1

18.04.2015, 16:40

Bravoo!! Ce bine arata!! Le ador!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat, banane si stafide