Chec cu nuci, stafide si rom

de katty in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 467 vizualizari

 

 Ca la bucatarasi acasa
M-am gandit ca poate va e dor de un chec, asa ca am venit si eu cu unul.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 4 oua
  • 120 gr nuci macinate+ ptr presarat deasupra
  • o mana stafide
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 230 gr faina
  • 50 gr ciocolata+1 lingura lapte+1 lingurit rom ptr glazura
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci, stafide si rom:

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate.

Adaugam zaharul vanilat, romul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, apoi nucile macinate. La final, adaugam stafidele. Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Dam checul la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste usor si trece proba scobitorii. Scoatem checul si il lasam la racit. Pe un vas la bain marie, punem ciocolata si laptele si amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos, adaugam romul si turnam glazura peste chec. Presaram deasupra nuci macinate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci, stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.01.2017, 19:00

Este minunat pentru mine!

MotanLaOale 1

25.01.2017, 08:39

oanapl 1

27.01.2017, 14:04

Fix pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si rahat