Chec cu nuci, stafide si rom

de katty in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 2888 vizualizari

 

 Ca la bucatarasi acasa
M-am gandit ca poate va e dor de un chec, asa ca am venit si eu cu unul.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 4 oua
  • 120 gr nuci macinate+ ptr presarat deasupra
  • o mana stafide
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 230 gr faina
  • 50 gr ciocolata+1 lingura lapte+1 lingurit rom ptr glazura
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci, stafide si rom:

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate.
Adaugam  zaharul vanilat, romul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, apoi nucile macinate. La final, adaugam stafidele. Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Dam checul la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste usor si trece proba scobitorii. Scoatem checul si il lasam la racit. Pe un vas la bain marie, punem ciocolata si laptele si amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos, adaugam romul si turnam glazura peste chec. Presaram deasupra nuci macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci, stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"