Chec cu pere si piersici (de post)

de Steffy in Prajituri, 7 Apr 2012 | 4057 vizualizari

 

Fiind zi de week-end si inainte de sarbatoarea Floriilor, m-am decis sa fac o prajitura de post, dar delicioasa in acelasi timp...chec cu pere si piersici.
Reteta este pentru un singur chec, insa eu am facut reteta dubla si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 portocale
  • o para
  • o piersica mare din compot
  • 1 praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • un zahar vanilinat
  • o lingura de cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si piersici (de post):

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.

Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.

Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati apa minerala sau suc de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).

Se tapeteaza o tava de chec cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam para si piersica taiate cubulete. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe.

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, checul este gata. Cand s-a racit il pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de fructe, chiar si dulceata, in functie de preferinte.

2

Puteti adauga de asemeni alune, nuci, stafide, nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu pere si piersici (de post)-0
Chec cu pere si piersici (de post)-1
Chec cu pere si piersici (de post)-2
Chec cu pere si piersici (de post)-3
Chec cu pere si piersici (de post)-4
Chec cu pere si piersici (de post)-5
Chec cu pere si piersici (de post)-6

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:23

delicios!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:31

Ina

Ina 1

09.04.2012, 21:52

Buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!