Chec cu prune

de Rocsi in Prajituri, 15 Feb 2011 | 4139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ingura cacao
  • faina cat cuprinde(cat sa obtineti consistenta unui chec,dorita)
  • un castronel prune
  • sos de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Separam ouale.


albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat.


punem si zaharul vanilat si mixam in continuare.


adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine.


untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim.


il bagam in compozitia de oua.


adaugam si laptele,esenta de rom,praful de copt.


dupa ce incorporam bine toate ingredientele ,punem faina treptat.


luam o tava de chec,sau o alta tava , o ungem cu margarina si o tapetam cu faina.


turnam mai bine din jumatatea de compozitie in tava.


in restul compozitiei punem cacao si mixam bine.


turnam si compozitia de cacao peste cea alba,apoi asezam prunele.


dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,pana ce checul este copt.


il scoatem ,il lasam sa sa receasca.


turnam deasupra sos de ciocolata si presuram bombonele.


pofta buna!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

asubana 1

12.03.2011, 22:18

oau ce bunut trebuie sa imi eau si eu tava dintraia

Rocsi 1

13.03.2011, 09:31

da o forma frumoasa prajiturilor,si altor preparate acesta tava

adry88 1

21.05.2011, 15:18

o bunaciune la cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato