Chec cu prune

de Julie in Prajituri, 16 Sep 2011 | 3173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua checuri:
  • 10 oua,
  • 20 linguri zahar,
  • 15 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 500 g prune,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura gris,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Prunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris.


Aluat:


Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.


Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Tava se umple mai intai pe jumatate si se introduce la cuptor, pentru 10 minute. Se adauga prunele, se pune restul de aluat si se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.


Checul se serveste pudrat cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

16.09.2011, 18:16

ce frumos ti-a iesit

Dya Daniela Andrei 1

16.09.2011, 18:49

Checul cu fructe.... o minunatie!!!!!

lacrimioara 1

16.09.2011, 21:37

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate