Chec cu visine

de Bucataras Medi in Dulciuri, 3 Iul 2012 | 6979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri cu zahar(6 pentru aluat si 3 pentru visine)
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • o cana si jumatate cu visine fara samburi
  • zahar pudra( pentru pudrat)
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam cat timp ne ocupam de aluat.


Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri de zahar si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine. Separat, albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .


Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie. Impartim compozitia in doua si in una din ea se adauga cacao .Amestecam bine.


Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).


Ungem o tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt , adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .


Se da la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

merisor 1

15.07.2012, 17:27

wooooow cum arataaaaaa!!!!

annya 1

13.01.2013, 18:36

Ce super arata !!

pity19 1

15.04.2014, 10:29

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat cu visine din visinata