Chec cu visine

de Bucataras Medi in Dulciuri, 3 Iul 2012 | 6337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri cu zahar(6 pentru aluat si 3 pentru visine)
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • o cana si jumatate cu visine fara samburi
  • zahar pudra( pentru pudrat)
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam  cat timp ne ocupam de aluat.

Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri  de zahar  si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine. Separat, albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .

Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie. Impartim  compozitia  in doua si in una din ea  se adauga cacao .Amestecam bine.

Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).

Ungem o  tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt  ,  adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .

Se da  la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu visine-0
Chec cu visine-1
Chec cu visine-2
Chec cu visine-3
Chec cu visine-4
Chec cu visine-5

COMENTARII (40)

 merisor

merisor 1

15.07.2012, 17:27

wooooow cum arataaaaaa!!!!

annya

annya 1

13.01.2013, 18:36

Ce super arata !!

pity19

pity19 1

15.04.2014, 10:29

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!