Chec cu visine

de Bucataras Medi in Dulciuri, 3 Iul 2012 | 7818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri cu zahar(6 pentru aluat si 3 pentru visine)
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • o cana si jumatate cu visine fara samburi
  • zahar pudra( pentru pudrat)
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam  cat timp ne ocupam de aluat.

Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri  de zahar  si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine. Separat, albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .

Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie. Impartim  compozitia  in doua si in una din ea  se adauga cacao .Amestecam bine.

Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).

Ungem o  tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt  ,  adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .

Se da  la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Merisor 1

15.07.2012, 17:27

wooooow cum arataaaaaa!!!!

annya 1

13.01.2013, 18:36

Ce super arata !!

pity19 1

15.04.2014, 10:29

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine