Rasgulla deliciu indian

de Anastasia in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 5438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • un varf de cutit colorant alimentar rosu
  • 1/2 esenta de vanilie sau rom
  • 350 ml. de apa
  • 150 gr. zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasgulla deliciu indian:

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India.


Dupa ce ati optinut Panirul, il taiati cu un cutit si il maruntiti cu o furculita in graunciori, dupa aceasta operatie luati cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana optineti o branza cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul.


Fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop. Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, puteti sa-l inlocuiti cu suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)


Pofta mare !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasgulla deliciu indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:37

Dya Daniela Andrei 1

01.05.2014, 12:50

Nu stiam ca acest mod de a pregati branzica proaspata este specifica Indiei! Eu doar asa am pregatit-o pentru BBk! Chiar si acum, la fel o fac!

Anastasia 1

03.05.2014, 12:33

E un desert Indian care se face din acest fel de branza, care are si un nume la ei, la noi tot branza e cam toata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta si melci cu mere (de post)