Felii de ananas in sirop de citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Ian 2012 | 1161 vizualizari

 

Cu aceasta reteta inedita am dat curs invitatiei Mitinitei la " Dulce Romanie- provocarea lunii ianuarie 2012"...multumesc Miti draga mea...

Felii de ananas intr-un sos delicios de citrice este un desert care ne va incanta simturile intr-un mod deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii mari de ananas proaspat
  • 4 portocale mari
  • 3 mandarine
  • 2 rodii
  • 1 felie mare de mango
  • coaja de la o lamaie( eu am avut o lamaie portocala)
  • 3 flori de anason stelat
  • 1 baton de vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-5 linguri de zahar brun( functie de gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de ananas in sirop de citrice:

Stoarcem sucul de la 3 portocale, 3 mandarine si 2 rodii. Curatam si taienm feliile de ananas.


Intr-un vas ( o tigaie am folosit eu), punem sucul si il dam intr-un clocot, adaugam zaharul si vanilia( razuim batonul de vanilie). Dam pe razatoarea fina felia de mango si o adaugam la sirop.


Asezam feliile de ananas si in marginea lor punem cate o floricica de anason stelat iar pe o felie batonul de scortisoara. Avem grija sa ramana deasupra. Cu ajutorul unei linguri vom lua sirop din tigaie si vom trece din cand in cand cu el peste anason si peste scortisoara. Este suficient ca siropul sa capete o aroma deosebita. Daca vom pune de la inceput anasonul si scortisoara in sucul de citrice aroma va deveni prea puternica. Vom fierbe la foc mic pentru 15 minute iar intre timp vom avea grija sa rotim feliile de ananas in sirop si vom muta anasonul si scortisoara astfel incat sa ramana deasupra.


Stingem focul dupa 15 minute si punem un capac apoi mai lasam inca 5 minute acoperit. Eu am taiat si o portocala felii apoi dupa ce am scos ananasul am pus feliile in sirop si le-am lasat pentru 5 minute la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti.


Il servim de preferat rece cu siropul ramas deasupra. E un deliciu de desert pe care vi-l recomand din toata inima.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de ananas in sirop de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

iri_iri 1

31.01.2012, 05:42

delicioase

gaby_gabytza 1

31.01.2012, 08:21

un deliciu

lia maria 1

31.01.2012, 12:05

Waw ! ce arome ce culori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale