Chec cu visine

de babi5 in Prajituri, 17 Iun 2014 | 1066 vizualizari

 

Daca tot am scos samburii, au ramas cateva visine si am incropit o tava de chec, asa cum s-a putut si cu ce a fost prin casa. Pozele nu sunt prea reusite, fiindca nu prea ma pricep. Pana ma invat cu noua achizitie...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 1 lingura razatura de lamaie
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 2 iaurturi 140 ml
  • 18 linguri faina
  • 1 castronel visine fara samburi
  • 50 gr zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Se separa albusul de galbenus, apoi se mixeaza albusul bine pana devine o spuma lucioasa. Se adauga zaharul treptat mixind in continuare. Galbenusurie se freaca bine cu uleiul, zaharul vaniliat, razatura de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca cu albusul si se mai mixeaza 5 minute. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza treptat in compozitia obtinuta, amestecand cu paleta de jos in sus usor, pana se incorporeaza bine.


Intr-o tava (eu am folosit tava mea de 45/ 35 cm) se pune hartie de copt, se pune compozitia, apoi asezam visinele fara samburi. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 grade si se lasa cca 35- 40 minute. Cand este rumena bine o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar praf.


Se portioneaza asa cum doreste fiecare. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Un desert usor de realizat nu tare costisitor si este de sezon.

2

Garantat este bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

18.06.2014, 12:35

Ela68 ,Merisor,lucy2002,Bunica,Lia_1,Rocsi multumesc frumos

tarasmariana 1

18.06.2014, 19:23

Delicioasa!

babi5 1

19.06.2014, 18:46

Muktumesc tarasmariana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie