Desert nuci umplute si faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 87866 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut dor de copilarie! Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de nuci umplute si faguri.

 

INGREDIENTE

Faguri:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt
  • esente

Crema:

  • 50 grame de unt
  • 200 grame de ciocolata menaj
  • esente de rom
  • alune prajite (fara sare)

Nuci:

  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri de cacao
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • o lingurita de cafea
  • esenta de rom
  • un praf de sare

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 grame de ciocolata menaj
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 2 lingurite de cafea
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute si faguri:

Faguri:



  • Blat: Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanii. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).

  • Crema: Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite. Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.


Nuci:



  • Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala) pentru cateva minute, pana cand se rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).

  • Crema: Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata, cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita) pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute si faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Dya Daniela Andrei 1

02.08.2013, 20:36

Multumesc!

Giana 1

19.09.2013, 16:32

Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta, voi incerca si aceasta varianta

nadea68 1

24.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina