Nuci

de Giana in Prajituri, 16 Sep 2013 | 7797 vizualizari

 

Am gasit intr-un final forme de nuci si fagure si le-am facut proba imediat pentru ca imi era dor de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 pahare cu faina
  • 2 oua
  • 200 g margarina
  • 1 pahar mic de zahar
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1/2 lingurita cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu amidon alimentar
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos sau miez de nuca macinata
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora.


Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu mai este necesar deoarece coca nu se va mai lipi.


Scoatem coca din frigider si facem mici bilute pe care le punem in forma. Eu mai intai fac bilute din toata coca si dupa aia ma ocup numai de copt pt ca forma este foarte incinsa si se coc foarte repede. Se tin cam 10 secunde pe fiecare parte. Marginile de la nuci se farama si se adauga in crema pt umplut.


Pentru crema, amestecam intr-o cratita amidonul cu zaharul si cacaoa, adaugam laptele si amestecam cu telul pt a nu lasa cocoloase. Punem cratita pe foc si amestecam cu telul incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand crema devine groasa, oprim focul si o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam esenta de rom, nuca de cocos sau nuca pisata si firimiturile de la nucile coapte.


Cu aceasta crema lipim jumatatile de nuci si le dam prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Giana 1

17.09.2013, 13:35

De ani de zile caut forma, pe internet sunt scumpe, am gasit in piata la vanzatorii de oale si tigai, tuciuri, cu doar 25 lei

Cris2711 1

17.09.2013, 19:26

am salvat reteta,aceeasi forma o am si eu

Giana 1

18.09.2013, 08:20

Sa ai spor Crisulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri alb-negru