Nuci

de Giana in Prajituri, 16 Sep 2013 | 18068 vizualizari

 

Am gasit intr-un final forme de nuci si fagure si le-am facut proba imediat pentru ca imi era dor de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 pahare cu faina
  • 2 oua
  • 200 g margarina
  • 1 pahar mic de zahar
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1/2 lingurita cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu amidon alimentar
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos sau miez de nuca macinata
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora.

Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu mai este necesar deoarece coca nu se va mai lipi.

Scoatem coca din frigider si facem mici bilute pe care le punem in forma. Eu mai intai fac bilute din toata coca si dupa aia ma ocup numai de copt pt ca forma este foarte incinsa si se coc foarte repede. Se tin cam 10 secunde pe fiecare parte. Marginile de la nuci se farama si se adauga in crema pt umplut.

Pentru crema, amestecam intr-o cratita amidonul cu zaharul si cacaoa, adaugam laptele si amestecam cu telul pt a nu lasa cocoloase. Punem cratita pe foc si amestecam cu telul incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand crema devine groasa, oprim focul si o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam esenta de rom, nuca de cocos sau nuca pisata si firimiturile de la nucile coapte.

Cu aceasta crema lipim jumatatile de nuci si le dam prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Giana 1

17.09.2013, 13:35

De ani de zile caut forma, pe internet sunt scumpe, am gasit in piata la vanzatorii de oale si tigai, tuciuri, cu doar 25 lei

Cris2711 1

17.09.2013, 19:26

am salvat reteta,aceeasi forma o am si eu

Giana 1

18.09.2013, 08:20

Sa ai spor Crisulina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza