Chec cu visine si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2012 | 3140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Punem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.

Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala. Amestecam putina faina cu praful de copt,si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua. Mai adaugam faina,pana ajungem la consistenta dorita.


Ungem 2 tavi cu unt. Turnam 3 sferturi de compozitie in cele doua tavi,iar un sfert o amestecam cu cacaua. Punem deasupra si compozitia cu cacaua si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura. Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.


Visinele scurse de zeama le punem deasupra checurilor


Dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse(facem testul cu scobitoarea). Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se racoreasca,apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

13.05.2012, 14:06

draguta!

pity19 1

15.04.2014, 10:27

Ce bine arata!

Rocsi 1

15.04.2014, 10:42

Multumesc Pity!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec clasic marmorat