Chec cu zeama de portocala

de iri_iri in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahar tos (eu am pus zahar pură)
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • zeama de la o portocală mare
  • 5 linguri pline cu făină
  • un praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zeama de portocala:

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri.


Albusurile se vor bate cu un praf de sare.


Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si laptele, putin cate puțin amestecînd cu un tel.


Apoi, se va adauga zeama de portocală si făina in care am adaugat praful de copt (nu am avut in casa alte mirodenii, deci nu am pus, dar cine doreste, e liber sa încerce).


Această compoziție se va adauga puțin cate puțin, in compoziția de albusuri, amestecînd usor până se va omogeniza.


Se va unge o tava cu ulei si apoi se va tapeta cu făină, apoi se va adauga compoziția in această tavă si se va da la cuptor pentru 45 de minute.


Se va tăia rece.

 

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai dulce acest chec, se vor pune 5 linguri de zahar( atunci cand se va folosi zaharul pudră).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zeama de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

17.02.2017, 10:29

Rocsi

iri_iri 1

17.02.2017, 10:30

Stefy_

iri_iri 1

17.02.2017, 12:21

Mulțumesc pentru Garantat Bucataras.ro

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si iaurt