Chec cu zeama de portocala

de iry-gabriela in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 3850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahar tos (eu am pus zahar pură)
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • zeama de la o portocală mare
  • 5 linguri pline cu făină
  • un praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zeama de portocala:

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri.

Albusurile se vor bate cu un praf de sare.

Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si laptele, putin cate puțin amestecînd cu un tel.

Apoi, se va adauga zeama de portocală si făina in care am adaugat praful de copt (nu am avut in casa alte mirodenii, deci nu am pus, dar cine doreste, e liber sa încerce).

Această compoziție se va adauga puțin cate puțin, in compoziția de albusuri, amestecînd usor până se va omogeniza.

Se va unge o tava cu ulei si apoi se va tapeta cu făină, apoi se va adauga compoziția in această tavă si se va da la cuptor pentru 45 de minute.

Se va tăia rece.

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai dulce acest chec, se vor pune 5 linguri de zahar( atunci cand se va folosi zaharul pudră).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zeama de portocala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de chec