Chec de cacao cu stafide

de Valclaudia in Prajituri, 25 Dec 2013 | 1220 vizualizari

 

Craciun fericit, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar pudra (cu varf)
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 5 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri apa minerala
  • 50 gr. stafide inmuiate in esenta de rom (1 sticluta)
  • 1 lingura cacao (cu varf)
  • glazura alba (1 albus+100 gr. zahar pudra+ 1 lingura zeama de lamaie)
  • bombonele de zahar pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu stafide:

Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea.


Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar pudra+praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie. Adaugam pudra de cacao, mai mixam 2-3 minute.


Turnam apa in fir subtire, in timp ce mixam in continuu, apoi incorporam albusurile si faina ajutandu-ne de o lingura de lemn. La final adaugam si stafidele hidratate cu rom si turnam compozitia intr-o forma de silicon unsa cu ulei.


Dam tava la copt pentru 35-40min.la temperatura moderata.


Facem testul cu scobitoarea si daca checul este copt in scoatem din cuptor si il lasam la racorit.


Pana se raceste checul preparam glazura alba mixand albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie.


Decoram checul cu aceast glazura si presaram bombonele albe de zahar.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Miha 1

25.12.2013, 20:42

Craciun fericit!

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:35

diaconta 1

26.12.2013, 23:00

Minunat
Craciun fericit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao