Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 13 Feb 2013 | 6686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 checuri
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr iaurt
  • 1 plic de gelatina( 15 gr)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 400-500 gr cirese fara samburi
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar,
  • 1 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese:

Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus. Incorporam in compozitie amestecand usor apoi si cacaua, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat, tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc mic 35 minute.


Dupa ce s-au copt, se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.


Crema: Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si ciresele fara samburi.


Taiem checurile in jumatate pe orizontala. In formele in care am copt checurile punem folie alimentara, punem partea de desupra o insiropam, punem crema pe care am impartit-o in doua, pentru a fi pentru ambele checuri. Deaupra punem partea care la coacere a fost in tava, insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore.


Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si cirese confiate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 21:30

yammy

Teo 1

13.02.2013, 22:26

interesant!chiar imi place!

georgianaborcila 1

03.06.2013, 08:47

cred k o sa iasa delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori