Chec de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 1773 vizualizari

 

Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 1 cana si 1/4 faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 13 linguri unt( 185 gr) moale la temperatura camerei    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata:

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.


Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)


Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.


La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.


La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.


Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.


Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.


Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.


Se mai bate inca 30 de secunde.


Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.


Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

20.11.2010, 12:32

Nebun...de bun Corina

Rocsi 1

20.11.2010, 13:26

RuxyRux 1

10.01.2011, 15:14

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza de vaci