Chec de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 1503 vizualizari

 

Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 1 cana si 1/4 faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 13 linguri unt( 185 gr) moale la temperatura camerei    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata:

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.


Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)


Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.


La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.


La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.


Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.


Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.


Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.


Se mai bate inca 30 de secunde.


Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.


Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

20.11.2010, 12:32

Nebun...de bun Corina

Rocsi 1

20.11.2010, 13:26

RuxyRux 1

10.01.2011, 15:14

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers