Chec de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 3231 vizualizari

 

Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 1 cana si 1/4 faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 13 linguri unt( 185 gr) moale la temperatura camerei    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata:

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.


Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)


Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.


La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.


La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.


Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.


Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.


Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.


Se mai bate inca 30 de secunde.


Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.


Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

20.11.2010, 12:32

Nebun...de bun Corina

Rocsi 1

20.11.2010, 13:26

RuxyRux 1

10.01.2011, 15:14

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca