Chec de post

de Miha in Prajituri, 2 Apr 2012 | 50219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de zmeura
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post:

Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec de post-0
Chec de post-1

COMENTARII (30)

- TABITA -

- TABITA - 1

04.05.2013, 02:23

DIANA B

DIANA B 1

02.10.2013, 12:29

Miha

Miha 1

02.10.2013, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!