Chec din albusuri

de silvi0ara in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 2161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 70g unt topit
  • ½ plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2-3 linguri nuca maruntita
  • 3-4 linguri fructe confiate
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand de sus in jos, apoi adaugam untul topit,iar la final nuca si fructele confiate taiate bucatele.Eu am pus afine,visine,mango si ananas. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la 180gC pana este gata.Se face tesul cu scobitoarea ca sa fim sigure. Se scoate din cuptor si se lasa sa se ‘odihneasca’ 10 minute in tava.Apoi se scoate din forma.Este foarte bun dimineata la cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sylvia 1

03.11.2010, 18:27

Extraordinar arata, am auzit de checul asta dar nu am vazut niciodata reteta, superb arata toate furculitele

silvi0ara 1

05.11.2010, 23:06

Sylvia,mersi mult.

steluta 1

02.05.2011, 17:32

wau !!! caut demult reteta asta ! Ne facea mami , cind traia......... Era tare delicios !Ma apuc imediat de prajiturit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)