Potcoave

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 851 vizualizari

 

usor de facut dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. unt foarte gras
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 lingura rasa praf de portocala confiata
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 2 linguri de cacao
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (cca 600 gr)

Pentru decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 30-40ml frisca vegetala lichida
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao.

Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam.

Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate cateva minute bune.

Renuntam la mixer, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios (gras, datorita untului din compozitie).

Punem hartie de copt in tava si preincalzim cuptorul.

Rupem bucatele din aluat, formam potcoavele dupa marimea dorita si le aliniem frumos in tava, lasand ceva sparii intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii.

Dam tava la copt 15min. la temp. de 170 grade.

Le lasam la racit.

(Eu am pudrat o parte din ele si cu zahar pudra sa le servim imediat pentru ca urma sa le decorez abia a doua zi cu glazura si bombonele)

Ciocolata se topeste intr-o craticioara in frisca lichida.

Dam vasul deoparte, lasam sa se racoreasca glazura si decoram cu ea potcoavele dupa bunul plac.

Ka final presaram bombonele colorate si nuca de cocos.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

A doua zi sunt mult mai bune, dispare gustul de bicarbonat si devin foarte fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Potcoave-0
Potcoave-1
Potcoave-2
Potcoave-3
Potcoave-4
Potcoave-5
Potcoave-6
Potcoave-7
Potcoave-8
Potcoave-9
Potcoave-10

COMENTARII (16)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.01.2014, 21:58

bune bune

_Alina_

_Alina_ 1

13.01.2014, 10:43

simona72

simona72 1

13.01.2014, 11:18

Ce bune si faine ti-au iesit!! De migaleala nu mai zic...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!