Potcoave cu vanilie si migdale

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g migdale macinate
  • 200 g margarina RAMA rece
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare (din pacate eu am uitat sa pun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu vanilie si migdale:

Margarina am frecat-o bine-bine cu zaharul, pana zaharul s-a topit iar compozitia a devenit ca o spuma. Am adaugat migdalele macinate, zaharul vanilat si oul, amestecand continuu. La urma am pus treptat faina.

Am obtinut un aluat omogen, nu foarte tare, pe care l-am dat ptr 1 ora la frigider.

Dupa ce aluatul s-a intarit bine, am pus aluatul pe masa infainata, si am format bastonase de cca 8 cm, carora le-am dat forma de potcoava. Cu o pensula am udat o tava cu apa, am tapetat cu hartie de copt, si fara a mai unge hartia, am pus bastonasele in tava. Am dat  la cuptor ptr 12-15 minute la 190 grade C.

Cand le-am scos din cuptor, le-am tavalit imediat prin zahar pudra si le-am asezat in cutii de tabla speciale ptr astfel de bunatati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu vanilie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Potcoave cu vanilie si migdale-0
Potcoave cu vanilie si migdale-1
Potcoave cu vanilie si migdale-2
Potcoave cu vanilie si migdale-3
Potcoave cu vanilie si migdale-4
Potcoave cu vanilie si migdale-5

COMENTARII (22)

Miha

Miha 1

12.12.2012, 22:55

Rux

Rux 1

12.12.2012, 22:56

Daca ai stii cat iubesc cornuletele astea!

gio

gio 1

08.06.2013, 11:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro