Covrigei pufosi si moi

de Diana11 in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 1877 vizualizari

 

Mincarea preferata a fetitelor mele si a sotului ,bineinteles daca ii mai ramine si lui :)

 

INGREDIENTE

  • Faina - 3linguri mari (+4 pahare)
  • Ulei - 3 linguri mari
  • Zahar - 1lingura mare
  • Sare - 1lingurita mica
  • Galbenusuri de ou - 3
  • Drojdie uscata - 1,5 lingurite mici
  • Apa - 2 pahare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei pufosi si moi:

Intr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam pana obtinem o masa omogena. Lasam sa se racoreasca. Cand s-a racorit adaugam 3 galbenusuri de ou, 1,5 lingurita mica de drojdie uscata, 4 pahare de faina si 1 pahar de apa calduta. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un aluat moale si lipicios. Acoperim vasul si lasam aluatul la caldut pe 30 minute.


Pregatim un vas micut cu ulei, ca sa inmuiem mainile innainte de a lucra cu aluatul.


Facem cate o bila din aluat, o asezam pe masa bine unsa cu ulei, le apasam putin cu mana si ii facem o gaura la mijloc. Covrigeii ii lasam sa creasca pe masa 10 minute, dupa care incepem sa-i coacem intr-o tigaie cu mult ulei bine incins. Ii coacem pana devin rumeni.


Din acest aluat puteti face si pateuri, carnaciori in aluat, pizza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei pufosi si moi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

02.03.2015, 11:41

buni!

Gherca Daniela 1

11.03.2015, 22:47

miki_a 1

11.03.2016, 15:13

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase-pufoase