Clatite cu banana si ovaz (vegane)

de Andreea714 in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 4127 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de ceva dulce dar cat se poate de sanatos, asa ca am preparat clatite din ovaz si o banana. Nu este nevoie de miere sau zahar, clatitele vor fi extrem de dulci incat de acum incolo vreti dori sa inlocuiti zaharul cu banane. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente - 1 cana faina de ovaz* - 2 linguri seminte de in macinate - 1 banana - 1 lingurita scortisoara - un strop esenta vanilie - 1 cana lapte** - 1 ou ( ca sa se lege bine intre ele, se poate si fara, eu nu am pus pentru ca vroiam sa fie vegane) - 1 lingura ulei de cocos pentru gatit * Eu am folosit fulgi de ovaz pe care i-am dat prin rasnita, vroiam o consistenta mai groasa. ** Eu am folosit lapte de migdale pentru ca vroiam sa fie vegane, dar puteti folosi orice tip de lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banana si ovaz (vegane):

1. Se macina semintele de in ( trebuie sa fie proaspat macinate pentru a beneficia de toti nutrientii), apoi se macina fulgii de ovaz ( daca aveti fulgi de ovaz si nu faina)

2. Se amesteca ingredientele: ovazul, inul, scortisoara, banana ; apoi de pun cele lichide: oul (optional), laptele, vanilia.  Eu le-am pus pe toate intr-un blender, a fost mult mai rapid. 

 Daca considerati ca mai este nevoie de lapte puteti sa mai puneti, depinde cat de groase preferati sa fie clatitele. 

 

3. Se ia un sfert de lingurita de ulei de cocos, asteptam sa se incinga si punem pe tigaie. 

 4. Sa le umplem, le puteti umple cu ce doriti, eu am folosit gem de capsuni facut in casa. 

 

Pofta buna si multa sanatate!

TIPS-URI

1

Clatitele sunt mai grele, asa ca nu am incercat sa le arunc in aer ca sa le intorc, le-am intors cu o spatula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banana si ovaz (vegane)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gutui