Desert clatite, reteta de baza

de Rocsi in Dulciuri, 2 Mar 2017 | 900 vizualizari

 

Clatitele se fac in fel si chip, iar fiecare are o reteta de baza. Eu cel mai des fac de post, recunosc, dar cateodata ni se mai face pofta si de astea cu oua, lapte si nu pot sa nu pregatesc cateva sa le servim calde.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 300 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • pentru servit:
  • dulceata, finetti si ce va mai place
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite, reteta de baza:

Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare.

Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala.

Jumatatea din cantitatea de faina o amestecam cu praful de copt, sarea si o adaugam toata in compozitia lichida.

Restul de faina o incorporam treptat, pana aluatul are consistenta unei smantani, nu prea groase.


Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai fie necesar sa mai adaugati 1-2 linguri in plus, pentru ca este mai fina fata de cea de tara.

La final, aromatizam compozitia cu vanilie si coaja rasa de lamaie.

Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei cu un penson.

Punem un polonic potrivit din compozitie, o intindem bine miscand tigaia.

Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit, le scoatem pe un platou.


Ungem tigaia din cand in cand cu ulei. Daca aveti o tigaie foarte buna, este posibil ca pe parcursul coacerii, chiar sa nu mai fie nevoie sa o ungeti.

Acum umplem clatitele cu ce dorim, eu prefer dulceata de visine, recunosc, si servim.

Din aceasta cantitate, mi-au iesit cam 18 clatite.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite, reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

04.03.2017, 20:50

Va multumesc!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:22

La clatite inainte

Rocsi 1

11.03.2017, 21:17

Cam asa Mihaela ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita