Alvita

de yafa in Dulciuri, 27 Sep 2010 | 30339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170g  de miere de albine
  • 500g de zahar
  • 150ml de apa
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 30g de zahar
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 170g de migdale decojite
  • 50g de fistic maruntit
  • 80g de cranberries uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alvita:

Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile.

Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se spumeze. Cand siropul a ajuns la temperatura dorita si albusurile sunt bine batute, incorporam usor, batand cu mixerul in continuuare siropul si apoi vanilia lichida.

Transvazam masa obtinuta intr-un vas emailat, si uscam pe foc mic, ca la pasta de choux-uri. Cand pasta se dezlipeste de fundul vasului, dam deoparte de pe foc si incorporam migdalele, fisticul si cranberries. Varsam totul in vasul pregatit in prealabil  acoperim cu filmul alimentar si intindem cu mainile pentru a netezi.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si taiam cu un cutit trecut prin ulei sau unul electric. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alvita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (53)

yafa 1

04.09.2013, 17:45

Dani, sincer nu stiu ce sa-ti spun, dar normal daca scazi din zahar trebuie sa scazi si din cantitatea de apa pentru sirop.

Ligia Bxl 1

17.05.2014, 22:22

Arata bine, dar cred ca se numeste Halvita

crilvsk 1

24.01.2016, 19:52

Buna ziua, Yafa. Iti multumes pentru reteta! O voi incerca in curand, dar inainte de asta imi poti spune te rog cum se pastreaza alivita aceasta. La temperatura camerei, sau in frigider? Si care este "termenul de valabilitate"? Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria