Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2010 | 3423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • cca 400 g faina
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte
  • Pentru laptele condensat:
  • 130 ml apa fierbinte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri unt topit
  • 200 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat:

Clatite:


Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.


Sosul de ciocolata:


Ciocolata se topeste la foc mic si se toarna lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.


Lapte condensat:


Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar dupa cateva ore la frigider se va intari destul de mult.


Clatitele se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii late de 0.5 cm, obtinand astfel tagliatellele, pe care mai apoi le scaldam in sos de ciocolata si lapte condensat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Miha 1

04.05.2010, 00:12

Bai...Natalia e Natalia...ei ii dau si camasa de pe mine. Bine...hai ca-ti fac, fara sa te pun la treaba. )

ela 1

04.05.2010, 00:13

miha vrei sa te dezbraci aici

Miha 1

04.05.2010, 00:32

Nu aici...mai la dos. Sa stii ca sufar de caldura, dar mai am si maieu pe sub camasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei