Poale-n brâu

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 5071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.

Umplutură:

  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.

Uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu:

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina. Frămâtăm bine. Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare. Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.

Pregătim umplutura. Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie. Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm. Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul. Se pun într-o tavă unsă.

Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele. Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se dă tava la cuptor. După 10 minute mărim focul la 180 grade C.  Se lasă până se rumenesc frumos deasupra. Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Poale-n brâu-0
Poale-n brâu-1

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Doralinda

Doralinda 1

16.05.2013, 08:50

Ce bune sunt!! Au trecut la favorite! In curand, le vine randul!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 21:25

foarte bune

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!