Chec din albusuri (2)

de La Ancuta in Prajituri, 17 Ian 2011 | 2144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuci taiate marunt
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri (2):

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.


Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.


La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt. Amestecam usor pana se incorporeaza.


Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.


Scoatem checul din tava, desprindem hartia si lasam la racit pe un gratar.


Dupa ce s-a racorit il pudram cu zahar.



 

TIPS-URI

1

eu am folosit doar 6 albusuri (atatea mi-au ramas) si astfel am micsorat putin toate cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

18.01.2011, 16:09

Mirela, Lilk, Lacrimioara si va multumesc

kamy 1

20.01.2011, 18:45

Martik 1

24.01.2011, 17:16

Am incercat sa fac si astazi! Sotul meu a ramas incintat!Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Chec de iaurt