Chec din albusuri cu cacao si alune

de T I M E A in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2045 vizualizari

 

Acest desert se face rapid si se si mananca la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 4 lingurite alune macinate
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao si alune:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 2-3 minute.


Adaugam apoi uleiul si laptele mixand dupa fiecare.


La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.


Ungem o tava mica de chec cu unt si tapetam cu faina.


Turnam compozitia in tava lasand deoparte doua linguri.


Amestecam cele 2 linguri din compozitie cu 2 lingurite de cacao si cu alunele macinate. Cu o lingurita sau cu o seringa pt. ornat asezam acest amestec peste blat, de-a lungul tavii (vezi poza).


Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.


Lasam sa se raceasca usor inainte de a felia si servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:21

ce frumos arata!

T I M E A 1

14.02.2013, 18:23

Mamaieelena ; Liliana , Elena multumesc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

20.02.2013, 08:49

Cana ta imi place tare tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru