Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

de Bucataras Medi in Dulciuri, 27 Sep 2016 | 4083 vizualizari

 

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt gras
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel:

Mixam albusurile cu un praf de sare.

Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.

Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam(adaugand lingura cu lingura) usor in bezea.


Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.


Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.

Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm )tapetata cu hartie de copt.


Asezam nucile taiate deasupra

Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).


Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.

Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul taiat cubulete.Tinem pe foc pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam pentru o buna omogenizare.

Lasam sa se racoreasca.si cand glazura e putin calduta o turnam peste checul asezat pe un gratar.

Inclinam putin checul astfel incat glazura sa se prelinga si pe partile laterale.

Decoram cu ornamente pentru prajituri

Dam la rece pentru a se intari glazura.

Taiem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

anca_rm 1

28.09.2016, 09:37

o pufosenie perfecta

Aletta 1

28.09.2016, 10:29

da, ar fii buna o feliuta acum la cafea

Rahela Velicu 1

30.09.2016, 11:36

daa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra