Desert gogosi de post

de - Andreea - in Dulciuri, 25 Apr 2022 | 3739 vizualizari

 

Tare bune si pufoase !!!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 600 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 40.gr drojdie proaspata
  • 50 gr margarina
  • Zahar pudra ( optional)
  • Ulei ( pentru prajit)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .

Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam. 

Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul  la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .

Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.

Pudram cu zahar pudra dupa plac .

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Margarina se poate înlocui cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post