Desert gogosi de post

de - Andreea - in Dulciuri, 25 Apr 2022 | 3825 vizualizari

 

Tare bune si pufoase !!!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 600 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 40.gr drojdie proaspata
  • 50 gr margarina
  • Zahar pudra ( optional)
  • Ulei ( pentru prajit)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .

Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam. 

Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul  la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .

Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.

Pudram cu zahar pudra dupa plac .

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Margarina se poate înlocui cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu măr şi caramel