Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

de Bucataras Medi in Dulciuri, 27 Sep 2016 | 961 vizualizari

 

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt gras
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel:

Mixam albusurile cu un praf de sare.


Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l in ploaie,in albusurile batute spuma. Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa.


Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam(adaugand lingura cu lingura) usor in bezea.





Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem.Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus.Amestecam cu miscari usoare de jos in sus.





Topim ciocolata pe baia de aburi ,o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.


Turnam compozitia intr-o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm )tapetata cu hartie de copt.





Asezam nucile taiate deasupra


Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil,la 180 grade ,pentru circa 40-50 min(trebuie sa treaca testul scobitorii).





Lasam sa se racoreasca in cuptor,timp in care ne ocupam de glazura.


Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul taiat cubulete.Tinem pe foc pana cand untul se topeste.Adaugam esenta de rom si amestecam pentru o buna omogenizare.


Lasam sa se racoreasca.si cand glazura e putin calduta o turnam peste checul asezat pe un gratar.


Inclinam putin checul astfel incat glazura sa se prelinga si pe partile laterale.


Decoram cu ornamente pentru prajituri


Dam la rece pentru a se intari glazura.


Taiem si servim.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

28.09.2016, 09:37

o pufosenie perfecta

Aletta 1

28.09.2016, 10:29

da, ar fii buna o feliuta acum la cafea

noiinbucatarie 1

30.09.2016, 11:36

daa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat