Placinta cu merisoare

de InvatsaBucataresccom in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 2867 vizualizari

 

Va povesteam, mai acum cateva zile, despre o carte cu retete pentru desert, din aceeasi carte am ales aceasta reteta. Este foarte usor de facut, si nu este nici foarte migaloasa.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 175g faina
  • 25 migdale rajnite
  • 3 linguri zahar pudra
  • 125g unt nesarat, dar nu cred ca ar fi o problema daca folositi din cel sarat
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura apa rece

Ingrediente umplutura:

  • 350g merisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si sucul de la o portocala
  • 100g zahar

Ingrediente capac:

  • 75g martipan
  • 100g zahar
  • 85g unt nesarat
  • 100g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu merisoare:

Aveti nevoie de o tava pentru placinta cu fund detasabil, sau tava pentru blat de tort cu fund detasabil. Preparare In robotul de bucatarie puneti faina, migdalele, zaharul si amestecati pt 2 secunde, dupa care adaugati untul si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri. In acest moment puneti oul si apa.

Daca amestecul nu se formeaza intr-o bila mai adaugati o lingura de apa. Scoateti amestecul pe folie de plastic si bagati in frigider pentru 15-20minute. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Formati o foaie un pic mai mare decat diametrul tavii pe care il aveti, si o puneti in tava. Nu va sepriati daca se rupe, atata timp cat fundul este complet nu este nici o problema, peretii ii puteti repara cu ajutorul bucatilor rupt. Peretii nu trebuie sa fie mai inalti de 2 cm. Coaceti blatul singur pentru cca. 20minute, sau pana este usor auriu. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, nu scoateti blatul din forma.

Puneti ingredientele pentru unplutura intr-o tigaie si fierbeti pentru cca 15 minute sau pana devine un amestec gros ca o dulceata. Lasati sa se raceasca inainte de a o folosi. Pentru capac, puneti martipanul facut bucatele impreuna cu zaharul in robotul de bucatarie si mixati pana cand amestecul arata ca niste frimituri mari. Topiti jumatate din unt si cealalta jumatate o puneti in mixer si amestecati. Adaugati faina si “pulsati” doar cat sa se combine, dupa care adaugati zeama de lamaie si untul topit, totul trebuie sa se combine pana se aduna ca o bila. Formati aluatul intr-o caramida si il puneti in congelator, ambalat in folie de plastic, pentru 2 ore sau pana cand aluatul este tare “ca piatra”. Incalziti cuptorul la 180 grade. Deasupra blatului puneti umplutura intr-un strat omogen.

Deasupra radeti aluatul pentru capac. Scoateti aluatul din frigider in momentul in care vreti sa il folositi. Bagati placinta in cuptor pentru 30 minute. La final adaugati presarati zahar pudra peste placinta, intr-un strat generos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Anett 1

25.11.2014, 09:58

dantes 1

25.11.2014, 10:07

Buna!

mirela0911 1

25.11.2014, 14:51

Buna placinta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci Secuiesti (Kurtos Kalaks)