Cookie doughnut / Fursecuri gogosi

de T I M E A in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 1005 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am insiprat din retetarul Dr. Oetker si acolo erau numite gogosi, dar pentru ca nu au deloc textura unor gogosi am considerat ca e mai adecvat sa le numesc fursecuri gogosi pentru ca e o textura mai apropiata fursecurilor cu forma de gogosi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 75 g unt 82% grasime
  • 2 linguri Green Sugar ( in reteta scria 120gr zahar dar mie mi se pare mult prea mult asa ca puneti cat considerati voi daca incercati reteta)
  • 170 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr. Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g cicocolata cu lapte
  • 3 linguri frisca lichida insulcita
  • Glazura de zahar:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita si jumatate de apa
  • 2-3 picaturi colorant rosu Dr. Oetker
  • Bombonele colorate Dr. Oetker pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cookie doughnut / Fursecuri gogosi:

Intr-un bol mixam cu un tel vertical, oul impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Spre final framantam cu mana pana incorporam toata faina.


Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam cu o cana, forme rotunde apoi cu un pahar cu gura mica decupam mijlocul. Formele le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de maxim 15 minute. In total au iesit 15 cercuri.


Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca.


Pentru glazura de ciocolata, topim pe baie de aburi ciocolata taiata bucati impreuna cu frisca lichida. Ungem cu aceasta glazura aprox 9 fursecuri, peste care presaram bombonele colorate sau inimioare.


Pentru glazura de zahar, amestecam intr-un bol zaharul pudra cu apa si adaugam cateva picaturi de colorant. Ungem cu aceasta cantitate aprox 6 fursecuri si presaram si peste glazura aceasta bombonele colorate.


Punem fursecurile pe un grilaj pana se intareste glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cookie doughnut / Fursecuri gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

T I M E A 1

29.11.2015, 16:06

Dia , Claudia ma bucur ca va plac

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:32

Minunate si tare dragute sunt!

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 21:39

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati