Bezele cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca:

Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare.

Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot.

Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza.

Preincalzim cuptorul la temperatura de 160 grade.

A doua etapa consta in faptul ca albusurile trebuie tratate in continuare si pe baie de aburi (eu am folosit telul, le-am batut cca 10 minute pe baie de aburi).

Dam vasul deoparte,adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma, transferam compozitia intr-un posh incapator si formam bezele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele.

Coacem bezelele la temperatura mica timp de aproape doua ore, pana se desprind usor de pe hartie. In tot acest timp usa cuptorului se lasa intredeschisa.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Bezele cu nuca-0
Bezele cu nuca-1
Bezele cu nuca-2
Bezele cu nuca-3
Bezele cu nuca-4
Bezele cu nuca-5
Bezele cu nuca-6
Bezele cu nuca-7
Bezele cu nuca-8
Bezele cu nuca-9
Bezele cu nuca-10

COMENTARII (16)

diaconta

diaconta 1

13.07.2014, 20:56

Grozave

Lia_

Lia_ 1

14.07.2014, 08:17

sunt extraordinar de bune in simplitatea lor

MOKUSKA

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:58

ce frumoase sunt .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!