Clafoutis cu prune

de Catalina L in Dulciuri, 25 Sep 2016 | 997 vizualizari

 

O reteta de sezon cu prune proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de prune (fara sambur)i
  • 4 oua mari
  • 50 gr de unt
  • 50 cl de lapte
  • 100 gr de zahar
  • 125 gr de faina
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Incalziti cuptorul la 210 °.


Taiati prunele in 2 si scoateti samburii.


Amestecati zaharul cu faina.


Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina.


Adaugati vanilia si untul topit racit.


Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti prunele.


Dati la cuptor 10 minute la 210 ° si apoi 45 minute la 180 °.


Serviti caldut sau rece . Pueti decora cu un pic de zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Renataedina 1

26.09.2016, 10:11

Rocsi 1

26.09.2016, 19:37

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:14

Trebuie sa incerc si eu acest preparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune