Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 2569 vizualizari

 

M-am inspirat de la checul Gabytei,am modificat putin si a iesit un chec delicios!!!Am zis daca tot am castigat forma de bradut de la Decorix,cand a fost aniversarea site-ului Bucataras.ro,sa o si folosesc ,sa vad si eu cum e sa folosesti o tava de silicon(desi mai am tavi de silicon si inca nu le-am folosit).Chiar mi-a placut aceasta tava si chiar se merita sa va achizitionati forme de silicon,se desprind asa usor prajiturile din ele si se curata si foarte usor.Multumesc pentru premiu,multumesc pentru reteta draga fata:-*!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 linguri lapte
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata:

Mixam albusurile spuma.


Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.


Adaugam uleiul , laptele si le incorporam.


Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri.


Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja rasa de portocala si faina treptat.


Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaua(e de preferat sa luati din compozitie cand nu puneti inca toata faina).


Tava de silicon(asa am folosit eu,dar puteti folosi orice tava) o ungem bine de tot cu margarina.


Turnam compozitia alba,iar pe alocuri punem compozitia de cacao.


Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.


Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.


Il scoateti si il lasati sa se raceasca apoi serviti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

krinakrina 1

08.02.2012, 13:56

arata bine si este foooarte bun

mihaelar63 1

08.02.2012, 23:05

Eu as incepe de la trunchi

Rocsi 1

09.02.2012, 22:46

Krina,Mihaela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec rapid si ieftin