Negresă cu mascarpone şi caramel

de diaconta in Prajituri, 6 Noi 2011 | 3081 vizualizari

 

Era firesc sa fac şi eu nişte „negruţe” de-astea,că am tot salivat stând atâta la taclale pe la Miha.Si prea mă împiedicam de ele peste tot.Si mai vroiam şi să fac glazura Laviniei,că prea „mi-a luat ochii”,evident nu mi-a ieşit aşa frumoasă ca şi a ei,dar are o textura minunata.Am mai modificat eu câte ceva pe ici pe acolo şi au ieşit tare bune.Am pus şi de cafea,aşa că vă aştept cu drag.Să aveţi o Duminică minunată,eu cred că am sa ies la o plimbăreala că prea e frumos afară.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Ghimbir
  • Esenta de rom
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr sos caramel
Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 lingurite smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • O lingura miere de albine  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu mascarpone şi caramel:

Mixam crema Mascarpone cu sosul caramel si punem amestecul la frigider pana cand pregatim blatul.
Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele cinci oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare inainte de a pune urmatorul.Amestecam faina cu cacao,sare si praful de copt.apoi o adaugam în crema de unt.Razuim putin ghimbir si adaugam si esenta de rom.

Turnam compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt,punem deasupra cu lingura amestecul de mascarpone cu caramel.Amestecam putin cele doua compozitii.Punem tava în cuptorul preîncalzit pentru 35 de minute.E util totusi sa verificam cu scobitoarea cand e copt blatul.Deasupra va fi mai crocant iar in mijloc mai ciocolatos.
Lasam sa se raceasca în cuptor.Intre timp pregatim glazura.

Ciocolata rupta bucati,o punem împreuna cu 3 lingurite de smantana,frisca lichida,zaharul pudra si cacao pe baie de aburi.Amestecam pâna când se topeste ciocolata.Apoi adaugam înca doua lingurite de smantana si o lingura de miere.Amestecam foarte bine apoi lasam sa se raceasca atât cât sa o putem „prelinge” frumos deasupra prajiturii.

Mi-a placut consistenta glazurii,doar ca a fost prea multa pentru prajiturica asta.Uite asa m-am facut  si cu un sos de ciocolata care se cere combinat cu ceva….

Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu mascarpone şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Zambareata 1

24.11.2011, 21:19

diacontaaaaaa..... vreau si eu mi-a lasat gura apa negresa asta

diaconta 1

24.11.2011, 21:26

Giorgia,te cred,au fost incredibil de bune
uooofff numai cand ma gandesc iar o sa visez deserturi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 09:20

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L