Negresă cu mascarpone şi caramel

de diaconta in Prajituri, 6 Noi 2011 | 3689 vizualizari

 

Era firesc sa fac şi eu nişte „negruţe” de-astea,că am tot salivat stând atâta la taclale pe la Miha.Si prea mă împiedicam de ele peste tot.Si mai vroiam şi să fac glazura Laviniei,că prea „mi-a luat ochii”,evident nu mi-a ieşit aşa frumoasă ca şi a ei,dar are o textura minunata.Am mai modificat eu câte ceva pe ici pe acolo şi au ieşit tare bune.Am pus şi de cafea,aşa că vă aştept cu drag.Să aveţi o Duminică minunată,eu cred că am sa ies la o plimbăreala că prea e frumos afară.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Ghimbir
  • Esenta de rom
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr sos caramel
Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 lingurite smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • O lingura miere de albine  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu mascarpone şi caramel:

Mixam crema Mascarpone cu sosul caramel si punem amestecul la frigider pana cand pregatim blatul.
Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele cinci oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare inainte de a pune urmatorul.Amestecam faina cu cacao,sare si praful de copt.apoi o adaugam în crema de unt.Razuim putin ghimbir si adaugam si esenta de rom.

Turnam compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt,punem deasupra cu lingura amestecul de mascarpone cu caramel.Amestecam putin cele doua compozitii.Punem tava în cuptorul preîncalzit pentru 35 de minute.E util totusi sa verificam cu scobitoarea cand e copt blatul.Deasupra va fi mai crocant iar in mijloc mai ciocolatos.
Lasam sa se raceasca în cuptor.Intre timp pregatim glazura.

Ciocolata rupta bucati,o punem împreuna cu 3 lingurite de smantana,frisca lichida,zaharul pudra si cacao pe baie de aburi.Amestecam pâna când se topeste ciocolata.Apoi adaugam înca doua lingurite de smantana si o lingura de miere.Amestecam foarte bine apoi lasam sa se raceasca atât cât sa o putem „prelinge” frumos deasupra prajiturii.

Mi-a placut consistenta glazurii,doar ca a fost prea multa pentru prajiturica asta.Uite asa m-am facut si cu un sos de ciocolata care se cere combinat cu ceva….

Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu mascarpone şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Zambareata 1

24.11.2011, 21:19

diacontaaaaaa..... vreau si eu mi-a lasat gura apa negresa asta

diaconta 1

24.11.2011, 21:26

Giorgia,te cred,au fost incredibil de bune
uooofff numai cand ma gandesc iar o sa visez deserturi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 09:20

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bors