Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

de CulinaryRainbow in Prajituri, 26 Apr 2015 | 1644 vizualizari

 

Trebuie să încep prin a spune că această ruladă este un moft pe care de mult aveam în plan să mi-l fac. Dacă blogul se numește Culinary Rainbows, atunci de ce să nu fie un curcubeu până la capăt? Un curcubeu pe cerul gurii. :))

Ador această ruladă pentru culorile care emană veselie și pentru textura umedă a blatului; pentru umplutura de brânză albă și pufoasă ca și un norișor, dar și pentru gustul vanilat, nu foarte dulce.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu extract de vanilie
  • coloranți alimentari în culorile curcubeului
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 ml frișcă
  • 70 ml lichior de ouă
  • o lingură cu miere de albine
  • 50 g ciocolată albă
  • o linguriță cu extract de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow:

Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.


Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.


Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.


Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.


Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade.


Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.


Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânza.


Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.


În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.


Poftă bună!


P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)

 

TIPS-URI

1

Urmăriți coacerea blatului deoarece timpul și temperatura pot diferi în funcție de cuptor. Dacă este ținut la copt mai mult decât trebuie, culorile vor căpăta o nuanță maronie, iar rulada nu va mai arăta atât de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

noiinbucatarie 1

01.06.2016, 18:04

cat de bine arata rulada asta!!!!!

Geanina87 1

02.06.2016, 11:38

CulinaryRainbow 1

03.06.2016, 19:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!