Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

de Panacris in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 1239 vizualizari

 

No și ptr că 13 noiembrie în fiecare an e special, indiferent de evenimente, musai să fie pe masă ceva dulce ;) Așa că am rezolvat repede problema, făcând o revizie în frigider. Mereu mă scoate din impas acest chec ”mirabolant” din albușuri cu umplutură și topping din ”ce se mai găsește prin cămară” ;) Spor și poftă bună! Sigur găsiți și voi variante minunate ! ;) Baza e importantă, adică albușurile :DDDD  ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 buc albuș de ou 
  • 1 lgta oțet aromatizat 
  • 8 lg zahăr tos 
  • 8 lg făină albă de grâu 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 lg nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 
  • 4 lg pudră de cacao 
  • cca. 300 gr rahat colorat 
  • pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 1 lg ulei de floare soarelui 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat:

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădejde din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul, se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut. Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.


Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

17.11.2016, 18:17

Mirela, ai ajuns cam târziu. Dar data viitoare te trec pe listă!

Catalina L 1

18.11.2016, 19:54

frumos

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:29

delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)