Budinca de paste cu branza si zahar ars

de Adi in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 1908 vizualizari

 

Daca tot mi-a adus mosul multe paste sub bradut, m-am gandit sa prepar si eu cateva retete mai usoare.
Reteta de fata este una din preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste penne
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g zahar pentru umplutura
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • sare
  • 25 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si zahar ars:

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.


Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia.


Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece.


Branza se amesteca cu untul moale, apoi se adauga zaharul, esenta, coaja rasa de lamaie si cele 3 oua si se omogenizeaza compozitia.


Se unge forma cu unt, peste zaharul caramelizat deja racit si se aseaza un rand de paste, un rand de compozitie cu branza si tot asa, culminand cu un rand de compozitie cu branza.


Se da forma la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, dupa care se lasa sa se tempereze usor, apoi se rastoarna pe platou.


Se serveste atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie lasata budinca sa se raceasca in forma, pentru a nu se intari zaharul caramelizat pe peretii acesteia.

2

Compozitia de branza trebuie sa fie usor moale, pentru a permite pastelor sa ramana hidratate in timpul tratamentului termic.

3

in functie de textura branzei se poate adauga in compozitie o lingura sau doua de smantana(la mine nu a fost cazul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 09:56

mamaaa cum arata

Panacris 1

07.10.2016, 08:34

Ancutsa 1

24.01.2017, 18:00

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Martipan