Chec din dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 29 Oct 2010 | 4745 vizualizari

 

Numele original fiind Pumpkin bread....nu prea se obisnuieste folosirea dovleacului la noi altfel decat in placinte ...dar eu am zis so o incerc si nu mi-a parut rau...!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 200  g zahar,
  • 1 lg bicarbonat de sodiu,
  • 300 g piure de dovleac,
  • 60 ml ulei de masline,
  • 60 ml ulei vegetal,
  • 2 oua batute,
  • 60 ml suc de portocale,
  • scortisoara,nucsoara,
  • 75 g nuci tocate,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din dovleac:

Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se amesteca cu:zaharul,sarea,bicarbonatulsi condimentele Cele doua compozitii se vor amesteca intr-un castron mai mare iar la final adaugam nucile maruntite. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec uns si tapetata cu faina


Se da la cuptor 50-60 min la 180 Grade treapta 4 la cuptorul cu gaz.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionela2682 1

29.10.2010, 15:53

Da Dia , afost tare bun o sa mai fac aceasta reteta!

dentistutza 1

30.10.2010, 19:30

super-plaaaceee!!!!

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:51

super buna tr sa fi fost

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac