Chec duo cu afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 1529 vizualizari

 

Din nou ceva simplu si bun de servit langa cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 1,5 linguri Green Sugar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 6 linguri afine
  • o lingurita unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec duo cu afine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.


Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din compozitie in tava.


Punem 3 linguri de afine apoi aluatul ramas il amestecam cu cacaua si il punem cu o lingura deasupra. Restul de afine le distribuim peste aluatul de cacao.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.


Eu am folosit o tava de chec mai lata motiv pentru care nu a fost foarte inalt.


Checul il pudram cu zahar pudra dupa ce il scoatem din cuptor si tava.

 

TIPS-URI

1

Puteti mari cantitatile pentru un chec mai inalt si puteti folosi si alta tava rotunda sau patrata si o sa aveti o prajitura aratoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec duo cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Doralinda 1

13.09.2015, 10:39

Buna timea, pare a fi foarte bun, dar din pacate nu mai e sezon ptr afine si as vrea sa il incerc si eu, crezi ca as putea pune dulceata de afine in loc de fructe?! Multumesc frumos

Bya Ralu 1

13.09.2015, 15:04

ce bine arata

T I M E A 1

17.09.2015, 23:11

Dora eu am mereu fructe de padure in congelator sau caut in supermarket la fel la raionul congelate. Dar evident se poate face si cu dulceata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si banane