Chec duo cu afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 4871 vizualizari

 

Din nou ceva simplu si bun de servit langa cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 1,5 linguri Green Sugar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 6 linguri afine
  • o lingurita unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec duo cu afine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. 

Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din compozitie in tava.

Punem 3 linguri de afine apoi aluatul ramas il amestecam cu cacaua si il punem cu o lingura deasupra. Restul de afine le distribuim peste aluatul de cacao.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Eu am folosit o tava de chec mai lata motiv pentru care nu a fost foarte inalt.

Checul il pudram cu zahar pudra dupa ce il scoatem din cuptor si tava. 

TIPS-URI

1

Puteti mari cantitatile pentru un chec mai inalt si puteti folosi si alta tava rotunda sau patrata si o sa aveti o prajitura aratoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec duo cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Doralinda 1

13.09.2015, 10:39

Buna timea, pare a fi foarte bun, dar din pacate nu mai e sezon ptr afine si as vrea sa il incerc si eu, crezi ca as putea pune dulceata de afine in loc de fructe?! Multumesc frumos

Bya Ralu 1

13.09.2015, 15:04

ce bine arata

T I M E A 1

17.09.2015, 23:11

Dora eu am mereu fructe de padure in congelator sau caut in supermarket la fel la raionul congelate. Dar evident se poate face si cu dulceata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parfe cu afine si gem de capsuni