Chec fara grasime...fara cuptor :)

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 12431 vizualizari

 

O textura pufoasa, usor umeda...aluneca usor pe gat...si nu-i:)
Reteta Poca

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 12 lg lapte
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pachetele zahar vaniliat
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fara grasime...fara cuptor :):

-Intr-un castron se pune oul, zaharul, praful de sare si zaharul vaniliat

-se mixeaza pana se albeste

-se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca

-se adauga laptele si se amesteca

-cacaoa

-pregatim 4 pahar, punem pe fundul (paharului) hartie de copt, se umple paharele pana la jumatate. Paharele le punem intr-o cratita incapatoare(care are si capac)

-turnam apa calduta pana la jumatatea paharelor

-punem cratita pe foc mediu, cand incepe sa fiarba punem un material/prosop pe cratita si apoi capcaul, dam la focul cel mai mic si mai lasam exact 20 min, timp in care nu se ridica capacul

-dupa 20 min se opreste focul, dar se lasa inca 15 min cu capacul desupra, nu se ridica deloc

-cu un cutit ingust se scot checuletele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fara grasime...fara cuptor :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat