Chec glazurat cu ciocolata

de Sabina in Prajituri, 9 Mai 2009 | 5608 vizualizari

 

De la Paste mi-au ramas multe albusurile, intrucat pentru cozonaci si alte prajituri am folosit cu precadere galbenurile. Am pastrat la congelator aceste albusuri si de obicei fac pricomigdale cand am chef de ceva si bun si rapid. De data aceasta mi-a venit ideea sa fac un chec aromat si sa-l impodobesc cu o glazura de ciocolata. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Separt luam trei linguri de aluat si amestecam cu cacao.


Intr-o tava alternam compozitie alba, fulgi de ciocolata si compozitie cu cacao.


Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.


Cand e gata lasam sa se raceasca si apoi glazuram checul cu ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Sabina 1

12.05.2009, 23:31

Miha, eu renunt la altele pana imi utilez complet bucataria

adry88 1

20.05.2011, 12:57

vreau si eu o felie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:55

ciocolata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi reţetă