Chec in 2 culori

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2950 vizualizari

 

Pentru ca a fost weekend,m-am gandit sa ii rasfat pe cei dragi mie si sa fac ceva dulce,nu foarte complicat dar gustos si de efect…asa a aparut ideea de chec pufos si …pentru distractie si amuzament l-am facut si colorat ca sa nu fie un chec sobru:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit asa:
  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 1 1/2 cana faina alba
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 3 zahar vanilat (se poate pune si mai putin)
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in 2 culori:

Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul vanilat (daca nu l-ati pus deja in sirop), coaja de lamaie (se poate si esenta daca nu aveti lamaie proaspata) uleiul si la urma faina in care am adaugat praful de copt.Amestecam bine aceasta compozitie si apoi se poate pune in tava de chec (sau orice alta tava) tapetata cu faina si ulei.Eu am ales ca la final,ultima parte de aluat sa o colorez cu un colorant alimentar alabastru si….a iesit ce se vede mai jos in imagine.Am mai adaugat deasupra cateva felii de migdale.

A fost un chec gustos si …asa cum ii spune si denumirea char a fost pufos 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao