Chec in trei culori

de nadina73 in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 15346 vizualizari

 

Un chec rapid si foarte bun,reteta este preluata de aici http://www.decoblog.ro/2010/11/chec-in-trei-culori.html

 

INGREDIENTE

  • blat galben:
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 sticluta esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • Blat alb:
  • 5 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • pt mijloc:
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Se pregateste blatul galben:

se amesteca galbenusurile cu zaharul,apoi se pune uleiul,faina si praful de copt ,se amesteca bine si la final se pune esenta de vanilie si coaja rasa.Va rezulta o compozitie mai vartoasa.Se pune compozitia galbena intr-o tava cu hartie de copt, se niveleaza dupa care se pune cacao cernuta cu ajotorul unei strecuratori mici dupa care se pune blatul alb.

Pregatire blatul alb:

Se bat bine albusurile spuma ,dupa care se pune zaharul, se mai bate 2-3 minute.Se pune faina,uleiul,praful de copt si se amesteca usor.Se pune compozitia peste blatul de cacao si se da tava la cuptor pentru 35 minute la 180 grade

Super bun si gustos

PS:Posibil ca autorul retetei sa fi uitat ceva la blatul galben,dar gustul e foarte bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

elena1988 1

11.01.2011, 11:00

cum l-ai facut asa de frumos

Cantboilanegg 1

19.03.2011, 19:46

Fetelor, autoarea retetei sunt eu, de curand sunt si eu bucataras, si tocmai am vazut comentariile vostre. Nu lipseste nimic din compozitia blatului galben, Motivul pentru care este mai dens este ca trebuie sa sustina stratul de cacao si partea alba a checului. Cu doua compozitii de aceeasi densitate am obtine un chec marmorat! Totusi, vad ca rezultatul a fost minunat! Aici puteti vedea cum a iesit si checul meu, originalul http://cantboilanegg.blogspot.com/2010/10/chec-in-trei-culori.html

lili 1

21.01.2012, 19:25

si eu l-am facut mai demult dar a iesit minunat!!!...merci de reteta Cantboilanegg

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie