Placinte cu ricotta si stafide

de AnyCostescu in Dulciuri, 9 Iul 2014 | 3940 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase aceste placinte :)
Multumesc lui Motan pentru inspiratie :) reteta de aluat este luata de la el,dar eu am injumatatit cantitatile iar umplutura a fost dupa placul meu :)

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 400 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 cutie ricotta
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 manuta stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu ricotta si stafide:

Pentru aluat:


Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora.


Pentru umplutura :


Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele.


Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de marimea unei mingi de tenis. Intindem fiecare bucata de aluat, punem 2 linguri de umplutura si lipim marginile, cel mai simplu cu o furculita. Uleiul il incingem bine apoi prajim fiecare placinta pana se rumeneste frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie


Se servesc simple sau pudrate cu zahar, sau diverse sosuri de ciocolata, fructe....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

09.07.2014, 21:15

Rocsi 1

09.07.2014, 22:23

Ce super sunt!

AnyCostescu 1

10.07.2014, 13:10

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza