Chec in trei culori

de lili in Prajituri, 24 Oct 2011 | 10914 vizualizari

 

Reteta o am de pe blogul Dianei Oana- http://cantboilanegg.blogspot.com. Multumesc Diana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:
  • - 5 galbenusuri
  • - 3 linguri de faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - coaja de  lamaie
  • Pentru partea alba avem nevoie de:
  • - 5 albusuri
  • - 3 linguri de zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 4 linguri de faina
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • -Cateva lingurite de cacao pentru a presara intre cele doua compozitii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat pana sta pe tel ca si pentru bezea. Pe urma se adauga uleiul, faina si praful de copt.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie-partea galbena, dupa care se cerne cu sita mica  cacao, iar apoi se adauga a doua compozitie- partea alba.

Se da la cuptor pana ce checul capata o culoare aurie. Este foarte bun.

Sa aveti pofta buna si spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

30.10.2011, 21:15

La multi ani!
O viata frumoasa cu bucurii si sanatate, prieteni dragi alaturi si intelepciune!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fRssDtWdX1M

kamy 1

30.10.2011, 23:31

la multi ani cu sanatate si noroc

lili 1

04.11.2011, 13:20

fetelor va multumesc.Ma iertati ca am raspuns asa tarziu. Timpul nu imi permite sa intru asa de des pe aici. Va pup !!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca