Prajitura cu piscoturi si piure de castane

de simona72 in Prajituri, 4 Aug 2015 | 11716 vizualizari

 

Numai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • pentru crema:
  • 1 pachet piure de castane
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri rom
  • pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1-2 linguri rom
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • optional:cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si piure de castane:

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam  1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet.

Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata.

Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

folositi rom- bautura alcoolica, in loc de esenta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat